Jasna Hribernik in Improliga prvič, Circus znova

Dodatne projekcije Circusa Fantasticusa

 

Udarnik zaradi izjemnega zanimanja v prihodnjih dneh pripravlja dodatne projekcije najbolj odmevnega slovenskega filma zadnjega časa Circusa Fantasticusa, režiserja Janeza Burgerja. Film si je v prvem tednu predvajanja v Udarniku ogledalo več kot 250 ljudi, s čimer je eden najbolj gledanih doslej. Dodatne projekcije bodo jutri, pojutrišnjem, v nedeljo in soboto ob 20. uri.

Več o filmu: http://zavodudarnik.wordpress.com/2011/02/09/circus-fantasticus/
Poročilo s premiere: http://zavodudarnik.wordpress.com/2011/02/28/dokumentirano-petkov-filmsko-glasbeni-happening/

 

Pionirka slovenskega videa in dokumentaristike

 

Eksperimentalni četrtek bo ta teden še posebno zanimiv, saj bo SCCA-jeva Postaja Diva prvič v Udarnik pripeljala eno od pionirk slovenskega videa, večkrat nagrajeno dokumentaristko Jasno Hribernik in njen avtorski opus. Ob 19. uri je na sporedu najprej pogovor Petre Kapš in Ide Hiršenfelder z avtorico, v nadaljevanju od 20. ure naprej pa predvajanje njenih štirih dokumentarnih filmov Černobilski zvonovi, Nikoli me ne glej v oči, Dan umira rano in Fenomen človeka.

Več o dogodku in avtorici: http://www.scca-ljubljana.si/news_11_18.htm
(Pozor: dodatne projekcije 31.3., ki je napovedana na zgornji povezavi, ne bo. Avtorski opus Hribernikove se bo nadaljeval 22. aprila.)

 

Impro liga prvič v Mariboru

 

Petek bo v znamenju odrske improvizacije, saj bo v Udarniku ob 19. uri prvič v Mariboru potekala uradna tekma vseslovenskega improvizacijskega prvenstva Impro lige, namreč predzadnji krog letošnjega predtekmovanja. Mariborska ekipa Banda Ferdamana bo tako prvič imela priložnost, da se izkaže pred domačim občinstvom, njihovi konkurenti pa bodo letošnji novinci v ligi, ljubljanske Same Lame.

Več na: http://www.impro-liga.si/index.php?nid=231&app=news&id=1339