DOKUMENTIRANO: Zaključni koncert Maribuma 2011

Sinoči se je s koncertom slovenske skupine Balcana v zasedbi Matjaž Stošić, Tadej Kampl, Damir Mazrek in z makedonskima gostoma Mirsadom Demirovom in Mustafo Arifovom zaključil letošnji mednarodni glasbeni festival Maribum. Dvorana na žalost ni bila polna, a večina obiskovalcev je bila navdušena nad razgibano glasbeno mešanico balkanskih, orientalskih in mediteranskih zvokov.

Maribum nas je letos spremljal vse od konca septembra pa do začetka novembra in tudi letos postregel z obilico kakovostne glasbe iz različnih koncev sveta, kot so Gvineja, Mali, Makedonija in Slovenija. Navduševali so nas griotska virtuoza Sory Diabate in Kandia (Kora) Kouyate, malijski mojster Sidiki Camara z odličnim bendom in energično afriško plesalko ter slovenski zasedbi Dunuya Slovene ter Balcana. Mesec odlične glasbe so oplemenitile tudi delavnice za glasbenike in plesalce, ena od njih pa se je iztekla tudi v zanimiv koncert z mojstrom Sidikijem.

Hvala vsem za obisk in se vidimo prihodnje leto!

 

GALERIJE vseh koncertov si lahko še enkrat ogledate na spodnjih povezavah, pod njimi pa tudi svežo kompilacijo fotk z včerajšnjega koncerta:

21. september: Sory Diabate & Kandia Kora

22. september: Sory Diabate solo koncert & jam session s skupino Balcana

25. september: Kandia Kora & Dunuya Slovene

1. oktober: Sidiki Camara band

 

2. november: Sunavao drom (Balcana, Mirsad Demirov, Mustafa Arifov)

(foto: Grega Tanacek, Žiga Brdnik)