Egon release party by Mito

Mariborski raper Mito, član skupine Tekochee Kru, znan tudi po umetniških imenih Mighty-O, Majemi Majti ali Majti Mito, je 3. decembra izdal svoj glasbeni solo prvenec Egon. Album združuje 18 nenavadnih zgodb, ki se jih Mito loteva s svojstvenim raperskim pristopom, zaznamovanim z domiselnimi rimami in dobro mero ulične ostrine. Odlično glasbeno podlago, ki je prefinjena mešanica novih in starih underground zvokov iz hip hopa, rapa, dub-stepa in še česa, je pripravil Andrija Šulić – Šuljo, za Egonovo vizualno podobo pa je poskrbel priznan mariborski oblikovalec Nenad Cizl.

Mito bo album v družbi svojih kolegov prvič v živo predstavil v soboto, 10. decembra od 22. ure naprej v kinu Udarnik. Za afterparty bo poskrbel Šuljo.

Vstopnina 4 evre // z albumom 10 evrov

MITO, z lahkoto tudi Mighty-O, Majemi Majti ali Majti Mito, se je kot MC rodil v mariborski rap familiji Tekochee Kru, 3. decembra 2011 pa je izdal najsebičnejši solo prvenec »EGON«, ki je brezkompromisna in brezobzirna lirikalna svinja bradavičarka, rijoča po preprosto preumazanih Šuljo produkcijah.

Egon združuje 18 nenavadnih zgodb, ki se jih Mito loteva s še bolj nenavadnimi pristopi, njegov glavni arsenal pa so umazano-intelektualne besedne igre ter intelektualno-umazan humor.

Prvi korak vstajenja Egona je bil kratek stik, pravzaprav kratek skit, kjer je Mito čez presunljivo dub-step produkcijo v dobrih dveh minutah “Pobral vse rime na ito”, sam video pa je hitro navdušil wwwave surferje.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8v90oHb5ltc]

Prvi single, s katerim se Mito širše predstavlja, nosi naslov “Ko Mito prie v klub”, videospot pa je delo Marka Kocjana – Emkeja in Boštjana Šuleka, sicer kitarista v Emkejevem bandu. Celotna zgodba je posneta v legendarni stari hiši Liziki, v kateri so Mito in celotna ekipa Tekochee Kru preživeli večji del svoje mladosti in tam tudi ustvarili večji del svoje diskografije.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=57W0G9cyoIY]