Night Moves w/ Jimi Tenor & Esko Routama

Maribor2012, Turku 2011, Društvo hedonističnih kreativcev in Zavod Udarnik vas vabijo, da se pred eksplozijo kulture ob uradni otvoritvi projekta Evropska prestolnica kulture podate v glasbeno podzemlje in se skupaj z mednarodnim repertoarjem elektronskih ustvarjalcev zavrtite skupaj v verjetno najdaljšo mariborsko noč v tem letu, ki bo v sodelovanju s Turku 2011, noč napolnila z elektronsko glasbo pod taktirko najboljših finskih izvajalcev. Turku, kjer je doma finski underground, slovi kot središče elektronske glasbe na Finskem in od prvih poskusov undergrounda v 60ih, do prvega vala plesnih zabav v skladiščnih halah v 80ih ter vse do današnjega živahnega in neprestano spreminjajočega se klubskega življenja. V Mariboru ga bosta tokrat predstavljala Jimi Tenor in Esko Routamaa, ki skupaj že desetletja oblikujeta moderni finski slog.

==========================================
nastopajo
==========================================

Jimi Tenor (FIN)
Esko Routamaa (FIN)
Jamie Ricaro (SLO)
secret guest DJ (SLO)

special Vintage music showcase
warm-up by Black Absynth (SLO)

==========================================
opis nastopajočih
==========================================

Jimi Tenor

Glasbenik in skladatelj Jimi Tenor se nikoli ni videl v klasični vlogi pop izvajalca. Po prvih izkušnjah z skupino Jimi Tenor & His Shamans, ki je preigravala industrijski rock, je kitaro zamenjal za mešalno mizo in se v 90ih preselil v elektronsko glasbo, kjer je odkril svoje korenine: jazz iz 60ih in 70ih, psihedelični soul ter afriški funk. Sodeloval je tudi s priznanimi založbami Warp in Sähkö. V zadnjem času je Jimi sodeloval s soustanoviteljem Afrobeata, nigerijskim bobnarjem Tonyem Allenom.

www.jimitenor.com
http://www.facebook.com/pages/Jimi-Tenor

Esko Routamaa

Esko Routamaa, Mika Vainio (Pan Sonic) in Tommi Grönlund (Sähkö Recordings) so nekoč tvorili skupino Hyperdelic Housers, ki je bila odgovorna za organizacijo prve plesne zabave v skladiščni hali na Finskem (leta 1980). Po 35. letih zbiranja plošč Esko nedvomno pozna dobro glasbo, bodisi techno, jazz ali avantgardno elektro glasbo.

www.sahkorecordings.com/mix_esko_routamaa_jazz.php

Black Absynth

Black Absynth je ekipa dveh dolgoletnih ljubiteljev progressive house-a, Iana Greena iz Ljubljane in Grega Strikerja iz Mariborja. V začetku leta 2011 sta se združila in se podala na skupno pot produciranja in vrtenja glasbe. Prvič sta skupaj nastopala na največjem tovrstnem festivalu v tem delu Evrope, festivalu Lent, na odru z elektronsko glasbo Creative Underground. Za ta nastop sta požela veliko pohval in podpore. Sta del multimedijskega kolektiva Chakra, katerega ustanovitelj je Ian Green in imata tudi podporo oddaje Digital Delight na radiu Maribor, Srbske založbe Happy Hour Records in mnogih Slovenskih ter tujih DJov in producentov, nedolgo nazaj pa sta bila sprejeta tudi kot rezidenta založbe Vintage Music.

http://soundcloud.com/black-absynth
http://www.facebook.com/BlackAbsynth

Jamie Ricaro

Jamie a.k.a Žan Lebe je eden izmed številnih zvestih mariborskih privržencev elektronske glasbe in že več let deluje kot DJ, producent ter organizator elektronskih dogodkov. Je eden izmed snovalcev projekta Digital Delight, ki pod seboj združuje tedensko radijsko oddajo Digital Delight na Radio Maribor, internetno radijsko oddajo House Culture ter kopico dogodkov, posvečenih promociji kakovostne elektronike ter krepitvi lokalne glasbene scene. Njegov glasbeni repertoar se širi od hipnotičnih melodij minimalnega tehna pa vse do energičnih ritmov elektra, breakov in dubstepa, pomešanimi z vokalnimi vložki, zgodovinskimi govori in drugimi fragmenti naše kulturne preteklosti.

http://soundcloud.com/jamie-ricaro
www.house-culture.eu

==========================================
vstopnine ni
==========================================

organizatorji:
Maribor 2012 (www.maribor2012.eu)
Turku 2011 (www.turku2011.fi)
Hedonistic Creativity (www.hedonistic-creativity.org)
Vintage Events
Zavod Udarnik (www.udarnik.eu)