Programske novice in novosti

Ekipa Zavoda Udarnik Vas pozdravlja v nov, filmskih užitkov poln teden!

Roza kino: film Undertow

Znova bo zadnji četrtek v mesecu, jutri ob 20. uri, filmsko platno zavzel gejevsko-lezbični filmski program. Na sporedu bo z nagrado občinstva na festivalu Sundance 2010 nagrajeni film Undertow, ki govori zgodbo o ribiču, bojujočemu se z rigidno tradicijo perujske ribiške vasice. Miguel je sicer mlad in priljubljen vaščan, poročen z lepo ženo, a skriva za konservativne vaščane grozno skrivnost, afero z demoniziranim, svobodomiselnim slikarjem Santiagom. Ko se Santiago utopi in se kot duh vrne svojega ljubimca prosit za primeren pokop, je Miguel postavljen pred težko odločitev, ali pusti svojo ljubezen v večnem trpljenju zasvetovja ali pa razkrije svojo skrivnost pred ženo in celotno vasjo.

Špansko obarvan dan za animacijo

Prihajajočo soboto, 31. marca od 18. ure naprej vas vabimo na reden mesečen Dan za animacijo, v sklopu katerega bomo v sodelovanju s špansko filmsko animacijsko šolo ESDIP Madrid predstavili serijo kratkih filmov, ki so jih v preteklih letih ustvarili njihovi učenci. Ti od leta 2000 naprej skrbijo za stalen dotok kakovostnih in kreativnih animacij, s katerimi navdušujejo publike po vsem svetu in za svoja dela prejemajo številne nagrade. Tokrat Vam bomo predstavili izbor 15 del, s katerimi upamo, da bomo španski animacijski talent približali tudi Vam. VSTOP PROST!

Premiera slovenskega filma Poroka

Prihodnjo sredo ob 20. uri bomo gostili premiero novega slovenskega kratkega filma Davida Lužarja Poroka. Pretresljiva zgodba govori o mladem Marku, ki opremlja stanovanje, v katerega bi se naj v kratkem preselila z v tujini šolajočim dekletom. Med tem spoznava njene starše in začne načrtovati poroko, a za proceduro se počasi razkriva grozovita resnica …