Programske novice in novosti

Ekipa Zavoda Udarnik Vas pozdravlja v nov, filmskih užitkov poln teden!

######

Petkove premiere: Poslednja postaja

Nova artkino premiera ta petek ob 20. uri prinaša biografsko dramo režiserja Michaela Hoffmana o zadnjem obdobju ustvarjanja in življenja slavnega ruskega pisatelja Leva Tolstoja. V imenu svoje nove religije se Tolstoj odreče plemiškemu naslovu, lastnini in družini v korist revščine, vegetarijanstva in celibata – potem ko mu je grofica rodila trinajst otrok! Film s Christopherjem Plummerjem in Helen Mirren v vlogah zakoncev Tolstoj je večplastna, humorna, razkošna in čustvena zgodba o tem, kako težko je živeti z ljubeznijo in kako nemogoče brez nje.

#####

 

Noč z legendarnim Lemmyjem in Motörheadi

Zavod Udarnik in neformalno združenje mariborskih ljubiteljev Motörheada prav tako v petek ob 22. uri predstavljata glasbeno-filmski Motörhead večer. Najprej si bomo ogledali izjemen celovečerni dokumentarec Lemmy, ki pripoveduje zgodbo o trdoživi rock ikoni Lemmyju Kilmistru, pevcu legendarne skupine Motörhead, ki pri skoraj 65-ih letih ostaja živo utelešenje rock ‘n’ roll življenjskega sloga in še naprej uživa, kot bi bil pol mlajši. Film govori njegovo zgodbo skozi intervjuje s prijatelji, sorodniki, nekdanjimi in sedanjimi člani benda ter občudovalci oz. kolegi, med katerimi so Metallica, Slash, Dave Grohl, Ozzy Osbourne, Peter Hook, Alice Cooper, Mick Jones in drugi. Za glasbeno ponudbo po filmu bo skrbel priznan slovenski igralec Tarek Rashid, obvezna »oprema« za zabavo pa so »minice« in »ketne«.

#####

 

Udarnik odpira trgovino z rabljenimi ploščami

V Udarniku v soboto odpira vrata prva mariborska trgovina z rabljenimi ploščami. Z enostavnim imenom Vinilnik vabi napolnjen s starejšimi ploščami, sčasoma pa se mu bo pridružilo še mnogo kvalitetne neodvisne produkcije. Vabljeni so vsi, da prebrskajo po ploščah, ki jih imamo na zalogi, prav tako pa so vabljeni, da nam prinesejo plošče, ki jih morda ne potrebujete več in jih preko komisijske prodaje ponudijo našim obiskovalcem. Trgovina se v Udarnikovem atriju odpira v soboto ob 17. uri, njegov odpiralni čas pa bo vsak petek in soboto od 16. do 20. ure.

#####

 

Projekt Venus predstavlja premiero: Raj ali opustošenje

V nedeljo ob 18. uri bo kino Udarnik v sodelovanju z Društvom duh časa (Zeigeist Slovenija) gostil tudi novo stvaritev projekta Venus, dokumentarni film Raj ali opustošenje (Paradise or Oblivion). Film nam od blizu prikaže temeljne probleme neprimernih vrednot in škodljivih simptomov, ki so posledica našega trenutnega globalnega sistema, in zagovarja nov družbeno ekonomski sistem, ki v dobro vseh uporablja naše dejansko znanje. Skozi revolucionarne ideje za lepšo prihodnost predstavlja tudi življensko delo idejnega vodje gibanja Zeitgeist in projekta Venus, družbenega inženirja, futurista, izumitelja in industrijskega oblikovalca Jacque-a Fresca, ki je te ideje in možnosti za njihovo implementacijo napravil za svoje življensko poslanstvo.

VSTOP PROST!