Udarnik vabi na nove filmske in multimedijske dogodivščine

 Ghost in the Shell 2: Innocence in odmevni japonski gost

Veleposlaništvo Japonske in Japonska fundacija ob 20. obletnici diplomatskih odnosov med Japonsko in Slovenijo jutri v Mariboru in pojutrišnjem v Ljubljani s partnerji organizirata dogodek o japonskem animeju. Ob tej priložnosti bo Slovenijo obiskal tudi prvi mož izjemno uspešne produkcijske hiše Production I.G. Mitsuhiso Ishikawa, ki bo imel predavanje v Mariborski knjižnici Rotovž jutri ob 17. uri. Po predavanju in otvoritvi razstave o delu produkcijske hiše pa bo v kinu Udarnik projekcija kultnega anime filma Ghost in the Shell 2: Innocence. Vstop na vso dogajanje je prost.

 

Slovenska premiera filma Buster’s Bedroom ob obisku Rebecce Horn

Umetnostna galerija Maribor v okviru obiska legendarne nemške umetnice Rebecce Horn v Mariboru pripravlja v nedeljo ob 11. uri v kinu Udarnik slovensko premiero njenega filma Buster’s Bedroom. Scenarij za film Buster’s Bedroom je Rebecca Horn napisala skupaj z Martinom Mosebachom na podlagi svoje zgodbe. Film odlikuje zvezdniška zasedba, saj so v njem zaigrali Donald Sutherland, Geraldine Chaplin in Valentina Cortese, leta 1990 so ga predvajali na Marché du Film v okviru canskega filmskega festivala, nominiran pa je bil za tudi najboljši nemški film na Deutsche Filmpreis.

 

18. MFRU se približuje

Mednarodni festival računalniške umetnosti je tisti, ki je v preteklosti in bo tudi v prihodnosti oral ledino tega umetniškega področja. Z bogato zgodovino tako v Mariboru, Evropski prestolnici kulture, kot tudi v Sloveniji in širši regiji velja za pomembno institucijo te veje umetnosti. Vse od svojih začetkov je festival opravljal vodilno, tudi pionirsko delo pri predstavljanju teorije in prakse računalniške umetnosti in novih medijev. Tudi letos se bodo med 2. in 13. oktobrom odvrtele številne multimedijske vsebine, glasbeni in avdiovizualni dogodki ter zanimive delavnice, združene pod skupnim imenovalcem – roboti.

 

Dijaški filmski abonma JESEN2012

Zavod Udarnik je za vse dijake do izteka letošnjega leta pripravil prav poseben dijaški abonma JESEN2012, v sklopu katerega ponujamo ogled kar šestih odličnih naslovov domačih in tujih filmskih mojstrov. Med 16. oktobrom in 18. decembrom 2012 si bo v sklopu abonmaja možno ogledati filme: In Brugges, Persepolis, Izlet, Masaker, Pisma Sv. Nikolaju in film po lastni izbiri v sklopu letošnjega festivala Animateka.

 
več informacij lahko kot vedno najdete na naši spletni strani
www.udarnik.eu
za dodatne informacije in novinarske akreditacije pa se lahko obrnete na spletni naslov pr@udarnik.eu