Predstavitev projekta Slovenski teden glasbe in razprava o smeri glasbe v prihodnje

NOCOJ // Sobota, 29. september // 18.00

Slovenski teden glasbe je mednarodni projekt, ki je letos marca zaživel v prvi ediciji, organizatorji pa z razpisom za glasbene izvajalce že napovedujejo njegovo drugo izvedbo, in sicer februarja 2013. Namen in osnovna ideja STG še vedno ostaja: širitev slovenske glasbe na tuja tržišča, rast in razvoj slovenske glasbene scene ter medsebojna povezava strokovnjakov iz področja glasbe, novinarjev in splošnega občinstva, ki sta jim vodilo glasba, kultura in urbani način življenja.

V soboto, 29. septembra, ob 18. uri vabljeni na predstavitev projekta in debato, ki bo sledila predstavitvi. Zanimajo nas želje glasbenih entuziastov, vaši pogledi in smernice, saj lahko na tak način in z ustrezno komunikacijo ustvarimo skupno zgodbo, ki bo pomagala k rasti glasbene scene.

V prvi izvedbi projekta STG je sodelovalo 6 držav, 40 mednarodnih in domačih gostov, med 21. in 25. marcem je bilo ustvarjenih 20 dogodkov in nastopilo 23 glasbenih izvajalcev.

Daniel Miller, ustanovitelj založbe Mute Records in eden osrednjih gostov STG 2012, je dejal:”Zame je bil Slovenski teden glasbe nadvse navdihujoč, ne le v okviru strasti do glasbe, temveč tudi posvečenosti razumevanju in učenju o glasbenem poslu in kam ta gre. Glasbeni teden je bil zelo dobro organiziran in je odlična platforma za pogovore in povezovanja”.

Kratek posnetek lanskoletnega dogajanja:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jfYOlYmsvCI]