Aprilske novice in novosti

Festival Rock’n’Roll filma 2013


Kuzle

Med 1. in 6. aprilom se bo v kinu Udarnik v organizaciji Subkulturnega azila Maribor in Temperimagination odvrtelo 8 glasbenih dokumentarcev, ki se posvečajo slovenski in jugoslovanski glasbeni dediščini in aktualnosti. Maribor je mesto z razvitim glasbenim dogajanjem in bogato glasbeno zgodovino (»Jugoslovanski Liverpool«). Logična nadgradnja tega dogajanja in dediščine je vključitev drugih medijev v glasbeno dogajanje, kar je cilj filmskega festivala, ki bo v prihodnjih letih poleg programa tuje in domače produkcije poskušal tudi razkrivati pozabljeno glasbeno zgodovino Maribora. Vabljeni tudi na tiskovno konferenco, ki bo danes, 28. 3., ob 11.00 v Kulturnem Inkubatorju.

Več informacij o programu na:
http://zavodudarnik.wordpress.com/festival-rocknroll-filma-2013/
http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/explorer.php?page=fest_rnrfilma_2013#fest_rnrfilma_2013

Aprilski filmski program


Moderni časi

Prihajajoči mesec na udarniško platno prihaja kar nekaj novosti, ki bodo dopolnjene s filmskimi klasikami mojstra Chaplina. V okviru artkino premier se bodo v Udarniku zavrteli: film Walterja Sallesa, posnet po kultni knjigi Jacka Kerouaca Na cesti (2.-13. april), francoska drama Pobalinka (3.-13. april), film Ime mi je Li (10.-24. april) o priseljencih v Italiji in z Radom Šerbedžijo v glavni vlogi, dobitnik lanskega tujejezičnega oskarja, iranska družinska drama Ločitev (16.-27. april) in komično-tragični Začetniki (16.-29. april) z Ewanom McGregorjem in Christopherjem Plummerjem v glavnih vlogah. Ambasada Kinoteka bo ob sredah ob 20. uri gostila tri mojstrovine Charlieja Chaplina: Cirkus (10. april), Luči velemesta (17. aprila) in Moderni časi (24. aprila). V okviru dokumentarnega programa v Marleybor končno prihaja dokumentarni film o legendi reggaeja Marley (8.-27. april), tik pred prvomajskimi počitnicami pa tudi dokumentarec o mitski pridnosti Slovencev v Jugoslaviji z naslovom Nekoč je bila dežela pridnih (25. april – 6. maj), v režiji Urše Menart. Dokumentarnost bosta popestrila še redni mesečni Foto.Fashion.Film (1. april) in film Moje lepe noge, ki ga bo z okroglo mizo o nasilju nad ženskami zaokrožil še Zavod Emma (23. april).

Več informacij na: http://zavodudarnik.wordpress.com/program/

 

Werefox in Los Explosivos v klubu Udarnik


Werefox

S prihodom pomladanskega prebujanja se bo v Udarniku prebudilo tudi klubsko dogajanje. Prihodnji petek (5. april) ob 22. uri bo na udarniškem odru nastopila slovenska skupina Werefox, ki je sestavljena iz nekdanjih članov Psycho-Patha, Lollobrigide in Sphericuba. Melee, Beko, David in Manuel se ponašajo z edinstveno in lisjaško dobro mešanico alternativnega rocka, ki ji vsaj v Sloveniji ni primerjave. 18. aprila –pa v Udarnik prihaja eksplozivna mehiška punk-rockerska četverica Los Explosivos, ki se je med drugim že predstavila na Večerovem in Mladininem odru festivala Lent. Glasbeno dogajanje bodo v okviru skupnega projekta z Udarnikom Mladi+Glasba s predskupinami in čisto svojim glasbenim festivalom Primafest (26. april)popestrili še dijaki Prve in Druge gimnazije Maribor.

Več informacij na: http://zavodudarnik.wordpress.com/program/