Odprt razpis za 2. mednarodni študentski FILMFEST

Mladostna ustvarjalnost, zagnanost in iskrivost potrebujejo svoj prostor, kjer lahko izrazijo svoj pravi čar. Mednarodni študentski FilmFest ponuja prostor študentom in mladini, da avtorske kratke filme predstavijo širšemu krogu ljudi, njihovi filmi pa zaživijo na velikem platnu v vsem svojem sijaju.

Mednarodni študentski FilmFest je že drugo leto del Medijskega dne, pod okriljem Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor. Poleg filmskega festivala, se bodo na dvodnevni prireditvi, 5. in 6. junija 2013 v Mariboru, zvrstila številna predavanja strokovnjakov, okrogle mize in večerne zabave.

Festival je namenjen neodvisni študentski produkciji brez podpore profesionalnih studiev. Tako filmi odsevajo nekompromisno izvirnost in presegajo standardne meje. S svojimi filmi vstopajo v lokalni svet, prikazujejo drugačnost in povezujejo akterje med seboj. Lokalna okolja so zelo raznolika in so razpredena po Evropi, kjer program festivala sprejmejo pod svoje okrilje.

Tekmovalni del filmskim ustvarjalcem ponuja 5 kategorij: igrani film, dokumentarni film, animirani film, eksperimentalni film in promocijski film. Filme sprejemamo preko spletne prijave vse do 6. maja 2013.

Za več informacij obiščite spletno stran Medijskega dne ali nam pišite na medijski.dan@um.si alijaka.polutnik@um.si.

Prijavnica: http://www.medijskidan.si/filmfest.php

 

Naj bo glas mladih ustvarjalcev viden širom sveta!