S.A.R.S. z novo plato v Klubu Udarnik!

SARS-Kuća-častiPetek, 17. maj // Klub Udarnik // Grajski trg 1 // 20.00

// vstopnina: 7€ v predprodaji/10€ na dan koncerta

// dijaška: 5€ v predprodaji/6€ na dan koncerta

S.A.R.S. (Srb)

*

predskupine, Mladi+Glasba:
Delirium, The Mad Ones, Skeebeep (Slo)

*

Kuća časti je nov album priljubljene srbske skupine S.A.R.S., ki je na voljo za dolpoteg na TEJ POVEZAVI.

Skupina S.A.R.S. je svojevrstna kombinacija pop, rock, reggae, hip-hop in blues glasbe, ki se odlično prepleta z elementi tradicionalne srbske folk glasbe. Njihov najprepoznavnejši hit »Budjav lebac« jih je ponesel med zvezde na področju balkana. S.A.R.S. so tako po treh izdajah ena izmed najbolj popularnih rock skupin na področju nekdanje skupne države. Da je temu res tako potrjujejo vedno dobro obiskani koncertni nastopi, medtem ko so na festivalih že prava atrakcija. V tem času so posneli enajst videospotov, od katerih jih je kar šest preseglo več kot milijon ogledov na Youtube-u.

Poleg tega so spomladi leta 2013, tik pred izidom tretjega albuma, v Beogradu prejeli nagrado MTV Double Platinum Awards za spot Perspektiva, ki se je leta 2012 na MTV-ju predvajal več kot 800-krat.

Na albumu Kuća časti je 11 novih pesmi, med njimi tudi Mir u svetu in Bojana, ki so jo člani skupine S.A.R.S. ustvarili v sodelovanju s črnogorsko zasedba Who see. Na albumu se poleg njih pojavijo tudi drugi zanimivi gosti, med njimi so to Dialup Lama iz skupine Bolesna Štenad, Shamso69 iz hrvaške skupine Brkovi ter Saša iz TBF. Za miks albuma so poskrbeli v studiu Po-drum. Prejšnji album skupine S.A.R.S. z naslovom »Perspektiva« je bil ekskluzivno na vseh treh regionalnih spletnih straneh prenesen več kot 75.000-krat. To je rekord, ki bi ga Beograjčani z novim albumom utegnili ponoviti, saj je bil do danes prenesen že preko 50.000-krat.

S.A.R.S. so se na tokratni krajši tridnevni alovenski turneji odločili, da dvignejo temperaturo v manjših in srednje velikih klubskih prostorih in vzpostavijo, kar je njim še posebej pisano na kožo, tesnejši stik s svojimi zvestimi poslušalci in privrženci.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kGh75lOmEkg]

***

SKEEBEEP

Matevž Šmajs (kitara, vokal)

Janko Hren (bas, backvokal)

Miha Hlade (bobni)

Igor Purg (kitara, trobenta, backvokal)

Skupina Skeebeep iz Kungote je sestavljena iz štirih mladcev, ki skupaj ustvarjajo leto in pol, trenutno pa obiskujejo 4. letnik gimnazije. Stremijo k ustvarjanju čim bolj izvirne in za poslušalca prijazne glasbe, navdih pa iščejo pri glasbenih skupinah, kot so Sublime, Zmelkoow, RHCP, Hoffmaestro … Pravijo, da je njihov cilj ustvariti kar se da kvalitetno glasbo preko mešanja različnih stilov. Tako igrajo priredbe znanih skladb, veliko pa se posvečajo tudi avtorskemu materialu, ki odraža mladost in pozitivno energijo.

***

THE MAD ONES

The Mad Ones so mariborski band. Njihova glasbena zvrst temelji na hip hop ritmih ob spremljavi rock/blues instrumentalov ter melodičnih in rap vokalov. Skupina je razvila svoj zvok, svoj koncept glasbenega ustvarjanja, združila različne zvrsti ter stile in nastali so “The Mad Ones”.

 vokal: Tomaž Tomljanović

rap: Nebojša Beković

kitara: Mišo Borojević

kitara: Zoran Jerković

bas: Boštjan Pšajd

bobni: Matija Godec

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jRMrdg_mask]

***

DELIRIUM

Rene Perko – bobni

Martin Vogrin – solo kitara

Tim Bauer – bass kitara

Matic Ornik – ritem kitara + vokal

Delirium je razmeroma nova glasbena skupina z zelo raznolikim repertoarjem, v katerem preigrava pretežno rock, slovenskih in tujih avtorjev s pridihom lastnega stila igranja. Izbirajo udarne, ljudem poznane pesmi, zelo dosti pa dajo tudi na odlično izvedbo in odrski nastop. 17. maja bodo javnosti predstavili tudi svojo prvo avtorsko pesem.