Zaključek razstave Gremo gor Maribor z dobrodelno licitacijo

V sredo, 15. maja ob 20. uri Vas vabimo v kino Udarnik na zaključek razstave Gremo gor Maribor, v okviru katerega bo potekala licitacija serije slik Nova revolucija, akademskega slikarja Gregorja Pratnekerja in fotografij več mariborskih fotografov na temo vstaj in protestov. Licitacijo bo moderiral Tadej Toš, izkupiček pa bo namenjen delno avtorjem, delno pa za poplačilo plačilnih nalogov, ki so jih vstajniki razstavili na instalaciji Zid v Udarniku.

Razstava je namenjena spominu na mariborske proteste in vstaje ter reakcijo uradnih oblasti nanje; Številni plačilni nalogi, večinoma izdani prav v Mariboru, pričajo o poskusu načrtne kriminalizacije vstaje in protestnikov. Osrednji del razstave tako predstavljajo nalogi iz protesta Gremo gor Maribor, kjer je bilo kljub miroljubnemu protestiranju oglobljenih skoraj 50 aktivistov. Od teh nalogov smo jih uspeli zbrati 31, dodatno pa so Zid napolnili plačilni nalogi iz drugih protestov. Razstava se je sproti dopolnjevala z raznovrstnimi materiali povezanimi z vstajami in protesti: fotografijami, teksti, plakati, transparenti itd., njena končna podoba pa je še do 15. maja vsak dan na ogled v kinu Udarnik. Po 15. maju se razstava seli na »kraj zločina«, in sicer Mestno občino Maribor, nato pa bodo vsi materiali – kot del zgodovine mesta – predani Muzeju narodne osvoboditve.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da s svojo prisotnostjo in udeležbo na licitaciji podprete zgodovinske trenutke našega mesta in hkrati pomagate ljudem, ki visokih kazni večinoma niso zmožni plačati, a so s svojo neomajno držo in s pritiskom na skorumpirano politično elito v mestu, veliko prispevali k temu, da je Maribor dobil novo priložnost za drugačno prihodnost, ki bo v interesu vseh občanov in občank.

25. aprila je konceptualna modna trgovina Feshnteka v okviru festivala »Dnevi knjige« in razstave »Gremo gor Maribor« v prostorih Zavoda Udarnik postavila modno literarno instalacijo ZID VREDNOT. Posvečena je vrednotenju vrednot in sožitju med ljudmi. Rezultat instalacije so razglednice oziroma vabila na licitacijo, ki so objavljena v zgornji fotogaleriji.

 *

Katalogi del, za katera boste v sredo lahko licitirali: 

drazba_slike

drazba_fotografije

*

Več o razstavi si lahko preberete na: www.gremogor.si

 *

Hvala za vašo pomoč, saj le skupaj lahko dosegamo spremembe.

Srđan Trifunović in ekipa Zavoda Udarnik

Igor Unuk, vodja razstave Gremo gor Maribor

Ekipa konceptualne modne trgovine Feshnteka