Programske novice in novosti – april

Pogovor z Brankom Sobanom

Branko Soban,  publicist, večletni dopisnik iz Moskve in z Bližnjega vzhoda, uveljavljeni novinar, borec za človekove pravice, kolumnist, zunanjepolitični komentator in poročevalec z zasedanj Sveta Evrope bo naslednji gost  v ciklu pogovorov v Kinu Udarnik.

Vabljeni v četrtek, 24. aprila ob 19. uri v Kino Udarnik, kjer se bomo pogovarjali o njegovi knjigi Zločin brez kazni, zbirki izbranih intervjujev z imenitnimi sogovorci, vidnejšimi politiki, verskimi voditelji in intelektualci. Pogovor bo povezovala Danica Jordan.

»Na domačih in tujih »ministrstvih za resnico« se zlepa ne morejo otresti starih navad in predstav o medijih kot nekakšni podaljšani roki oblasti. Tudi v demokracijah. Resnica, ki ni »naša resnica«, je za oblast vselej nevarna resnica. Prinašalce takih novic je zato najbolje čim prej utišati. Prav v tem je morda glavni izziv – in tudi privilegij – današnjega novinarstva. Plavati proti toku prirejenih informacij, ki dan za dnem vrejo iz uradnih krogov.«
Branko Soban

********

Otvoritev udarniške trgovinice dobrin (UTD)

Vabimo vas tudi na otvoritev Udarniške Trgovinice Dobrin, ki se bo zgodila v četrtek, 24. aprila v Udarnik cafe s pričetkom ob 18.00.

Program:
18.00 – 18.30h – Ogled trgovinice in izdelkov
18.30 – 19.30h – Kozarec vina in prigrizek
19.30 – 20.30 – Predstavitev umetnikov ter njihovih izdelkov
20.30 – “afterparty”: Samson

Še vedno imamo nekaj prostora v trgovinici, tako da vas vljudno vabimo, da se morda tudi vi lotite prodaje vaših izdelkov ali pa o tem obvestite vaše prijatelje in znance, ki bi želeli z nami sodelovati.

Trenutno v trgovinici predstavljamo:
Lart, Organsko vino, Qervesa Monika, Urska Stopar, Snežana Malenovič

*******

Klubsko dogajanje

Četrtek, petek in sobota prinašajo nadaljevanje pestrega klubskega dogajanja, ki bo postreglo s koncerti in elektronskimi dogodki. Najprej nas čaka zdaj že četrtkova glasbena stalnica, odlični, zabavni, odpičeni Hadik Mihaly band, ki v naše loge prinaša zelo redko in vrhunsko izvedeno etno, blues, jazz glasbo. Start v četrtek ob 21. uriV petek od 20. ure naprej se bodo na udarniškem odru preizkušale dijaške glasbene skupine, v okviru Primafesta 2014.

V soboto od 21. ure naprej pa bo Udarnik do temeljev stresla kraljica plesnega techna DJ Virgin Helena, ki jo bo družbo delal še mariborski elektroničar Sinna Spinna, poznan tudi kot DJ Goody. “These boots are made for walkin’ and that’s just what’ll they, one of these days these boots are gonna walk all over you,” pravi Helena – torej, pustite se pohoditi od udarne glasbe!