Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • This dogodek has passed.

Mobilni Udarnik: Pogovor z Alenko Cilenšek

2. decembra 2016 / 18:00 - 19:00

Naslednja gostja pogovorov s slovenskimi filmskimi ustvarjalkami #ekstremnoslovensko,alenka-cilensek-2 tokrat združenim s ciklom #ekstremno lokalno, ker nas obišče res ta prava mariborska filmofilka, bo igralka, sicer pa tudi redna obiskovalka našega programa in kina Udarnik Alenka Cilenšek. Mariborčanka je že v osnovni šoli in pozneje v gimnaziji veliko nastopala, igrala, recitirala, potem pa je naneslo, da se je znašla v gledališču v službi šepetalke v Drami. Tomaž Pandur jo je povabil, da kot igralka nastopa v njegovih režijah Fausta, La Divine Commedie, Babylona, nastopila je v Magellijevih Vojčku in Don Juanu, v Kicevi Ameriki ter v Frayevem Dogodku v mestu Gogi. Njeno nastopanje se je nadaljevalo tudi v obdobju Branka Kraljeviča v Lorencijevem Baalu in v Kabaretu Karla Jedermana pa v Ivanušičevem Zadetem kabaretu. V predstavi Mrtvi je igrala Šepetalko, ki pravi: “Kadar šepetam, tako, da me nihče ne sliši, razen igralcev, ki iščejo mojo bližino, sem, sem nekaj.” Še preden so bili Mrtvi odigrani, ji je Ministrstvo za kulturo spremenilo status in od takrat je igralka.

Lenny, Filio ni doma, Zalezujoč Godota, Dobri človek iz Sečuana, Don Kihot, Milo za drago, Jobova knjiga, Igranje z ognjem, Smrt trgovskega potnika, Cesarjeve preobleke, Ljubosumje, Jamr, Ti nori tenorji, Opera za tri groše, Čarovnica Hillary gre v opero, Živalska farma, Micka, Hlapci.pdf, Za nacionalni interes, Nosorogi … so predstave, ki jih je z veseljem odigrala v zadnjem desetletju, nekatere od njih pa bo igrala še naprej …

Ob stotih uprizoritvah, v katerih je šepetala, ter več kot štiridesetih, v katerih je igrala in pela, so se nabrale še vloge v več filmih in TV-nadaljevankah, pa tudi radijskim igram je rada posojala glas.
alenka-cilensekFilmi:

TV film: Kriza (1980), režija Jože Babič
TV fim: Strici so mi povedali (1984), režija France Štiglic
Predmestje (2005), režija Vinko Moderndorfer
Kosilnica (2006), režija Brane Bitenc
Petelinji zajtrk (2007), režija Marko Naberšnik
Pokrajina št. 2 (2008), režija Vinko Moderndorfer
Šiška Deluxe (2015), režija Jan Cvitkovič
Živalski vrt (2015), režija Maja Križnik – kratki film

TV nadaljevanke:

Die Sonne Entgegen (koprodukcijska nadaljevanka)
Blisk
Čokoladne sanje
Hotel poldruga zvezdica
Naša mala klinika
Lepo je biti sosed
Stipe u gostima (hrvaška nadaljevanka)

Organizator pogovorov #ekstremnoslovensko in #ekstremnolokalno je Društvo za razvoj filmske kulture, Maribor, soorganizatorja #mobilniudarnik in GT22. Ob podpori: Mestne občine Maribor.

Podrobnosti

Datum:
2. decembra 2016
Čas:
18:00 - 19:00
Dogodek Categories:
, ,
Dogodek Tags:
, , , , , ,

Prizorišče

GT22
Glavni trg 22
Maribor, Slovenia
+ Google Map